Vorstenbosch - Zes arrestaties na aantreffen drugslab

In een manege in Vorstenbosch trof de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een drugslab aan. Tijdens de inval werden in totaal zes arrestaties verricht. Vier personen die in het pand sliepen en twee mannen die in het lab aanwezig waren zijn in de boeien geslagen.

Na informatie die de politie kreeg in verband met de mogelijke aanwezigheid van een drugslaboratorium aan de Kampweek in Vorstenbosch, gingen agenten de afgelopen nacht een kijkje nemen. Op de locatie werd in een manege een drugslaboratorium ontdekt. De verborgen ruimte, die hiervoor ingericht was in het pand, werd onder meer afgeschermd door pakken stro. De experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) gingen vrijdag aan de slag met de ontmanteling van het lab. In de ruimte stond geavanceerde apparatuur voor de productie van een forse hoeveelheid synthetische drugs. De exacte productiecapaciteit wordt nog onderzocht.


Aanhoudingen

In het laboratorium troffen de agenten twee mannen aan. Het gaat om een 32-jarige inwoner van Wemeldinge en een 37-jarige man waarvan de woonplaats nog onbekend is. Zij zijn beiden aangehouden. Ook vier personen die in pand sliepen zijn aangehouden. Onderzocht wordt of en op welke manier zij betrokken zijn bij het drugslab.


Gevaar

In het lab werden enkele honderden liters grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden, waaronder BMK, fosforzuur en caustic-soda. In drugslabs zoals dit worden chemische stoffen vermengd. Dit kan leiden tot een ontploffing en daarnaast zijn chemicaliën giftig. Dat is dus een groot gevaar voor de directe omgeving. Ook kunnen jerrycans gaan lekken met alle gevolgen van dien.


Vermoeden van een lab?

Vind je een mogelijke productieplaats, ga dan niet zelf aan de slag en vernietig geen sporen voor de politie. Breng jezelf in veiligheid. Er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing. Alarmeer de politie via 112 op enige afstand van het lab in verband met brand- en explosiegevaar en geef je exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of zichtbare rook. De politie zal, zo nodig, de brandweer en/of de LFO inschakelen. Wil je liever anoniem melding maken? Bel dan met “Meld Misdaad Anoniem” via 0800-7000.

Als de situatie of omgeving buiten het lab veilig is, kunt je mogelijk bijzonderheden vastleggen, zodat je deze kunt meegeven aan de politie wanneer deze ter plaatse komt. Denk aan het noteren van nummerborden, beschrijvingen van vervoermiddelen en personen, en andere opvallende activiteiten. Lees meer over de aanpak en het herkennen van drugslabs op onze website.