Arnhem/Amersfoort - Hennepkwekerij ontruimd in onderzoek naar schietpartij Arnhem

Arnhem/Amersfoort - Hennepkwekerij ontruimd in onderzoek naar schietpartij Arnhem

Op maandagochtend 23 november heeft de politie een hennepkwekerij ontruimd aan de Jansbinnensingel. De kwekerij werd gevonden nadat er in het pand een zwaargewonde man werd aangetroffen. De politie kwam hem op het spoor tijdens het onderzoek naar een schietpartij aan de Cronjéstraat in Arnhem.

Oost-Nederland

De zwaargewonde man overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag in het ziekenhuis. Het gaat om de 53-jarige bewoner van het pand. De politie heeft inmiddels vastgesteld hoe hij om het leven is gekomen, maar doet hier nog geen mededelingen over. In het pand werd in de kelder een hennepkwekerij met 248 planten gevonden. De stroom werd illegaal afgetapt. De burgemeester van Arnhem heeft het pand daarom gesloten.


Onderzoeken volop gaande

Het onderzoek naar de schietpartij aan de Cronjéstraat loopt nog volop. Maandag is er sectie verricht op het lichaam van het 55-jarige slachtoffer. Het rechercheteam geeft op dit moment nog geen nieuwe informatie over de schietpartij of de achtergronden. Er is volop contact met het rechercheteam dat in Amersfoort onderzoek doet naar een dode man in de auto bij het Station om te kijken naar verbanden tussen de onderzoeken. Ook op het lichaam van deze 74-jarige man is maandag sectie verricht. Het rechercheteam dat in Arnhem onderzoek doet, onderzoekt ook nog steeds of er sprake is van een tot nu toe onbekend slachtoffer.

 


Anonieme tips

Tijdens het onderzoek zijn er meerdere tips van getuigen binnengekomen. Er werd verschillende keren met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) gebeld om informatie door te geven over betrokkenen. Het rechercheteam is blij met de tips die worden gegeven.

De rechercheteams zijn nu volop bezig om alle tips, sporen en andere informatie te verwerken. Op deze manier wordt vastgesteld wat er precies is gebeurd. Er worden pas nieuwe mededelingen verwacht als er een compleet beeld van alle gebeurtenissen is. Het is nog onbekend wanneer dat zal zijn.