Huis ter Heide - Bestuurder scooter rijdt door na aanrijding

Huis ter Heide - Bestuurder scooter rijdt door na aanrijding

Op maandag 22 april 2019 vond er rond 15.00 op de Amersfoortseweg in Huis ter Heide een aanrijding plaats tussen een scooter en 86-jarige man op een fiets. De oude man kwam daarbij lelijk ten val en liep ernstige verwondingen aan zijn hoofd op. Na het ongeval reed de bestuurder van de scooter weg in de richting Soesterberg. De scooter was niet voorzien van een kentekenplaat en daarom roepen wij getuigen op ons te helpen bij het vinden van de scooter én de bestuurder.

Op deze zonnige paasmaandag fietst de 86-jarige man van Soesterberg richting Huis ter Heide. Ter hoogte van het Beukbergenecoduct passeert een scooter hem rakelings en beide komen ten val. Omstanders proberen de man en de scooterbestuurder te helpen. De jongeman op de scooter staat echter op en rijdt weg, terug in de richting van Soesterberg. Omstanders proberen hem nog tegen te houden, maar tevergeefs. De scooter was helaas niet voorzien van een kentekenplaat.

Melden
Kent u, of bent u de bestuurder van de scooter? Bevond u zich deze zonnige dag ook in de buurt van Huis ter Heide of Soesterberg en heeft u de scooter zien rijden? Neem dan contact met ons op. Wanneer u de bestuurder bent of kent, dan is het goed te weten dat doorrijden na een ongeluk tot 12 uur na het ongeluk, niet bestraft wordt. Wij verzoeken de bestuurder zich daarom alsnog zo spoedig mogelijk te melden.

Het signalement
Het signalement van de scooter is als volgt:
-Een zwarte scooter met opvallende, rode strepen:
-de scooter heeft een brede achterkant;
-de scooter was niet voorzien van een kenteken;
-door de val heeft de scooter schade opgelopen.

Het signalement van de bestuurder luidt:
-een jongeman, rond de 20-25 jaar;
-een licht getinte huidskleur;
-zwart kort haar, de bestuurder droeg geen helm
-de man heeft stevig postuur;
-de man droeg een legergroen, gewatteerd jack. Deze viel op omdat het een warme jas was, voor deze zonnige tweede paasdag.

Heeft u informatie?
Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie die kan leiden naar de herkomst van de scooter of de identiteit van de bewuste bestuurder,  neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Ook kunt u het online tipformulier gebruiken. De politie is ook geïnteresseerd in camerabeelden. Woont u op of in de buurt van de Amersfoortseweg en heeft u camerabeelden van maandagmiddag 22 april 2019? Belt u dan met de politie.