Amersfoort - Verdachte op heterdaad betrapt voor drugsdealen

Amersfoort - Verdachte op heterdaad betrapt voor drugsdealen

Op 28 augustus zagen agenten een bekende drugsdealer lopen, in de binnenstad van Amersfoort. Nadat zij hem volgden, zagen de agenten een mogelijke drugsoverdracht. Hierop greep de politie in. De drugsdealer had zojuist inderdaad cocaïne verkocht en werd daarop op heterdaad aangehouden.

De verdachte is een 22-jarige man uit Amersfoort. Rond 01.15 uur vond de aanhouding plaats.  Daarna doorzocht de politie een woning aan de Nieuwstraat in Amersfoort. Hier troffen zij een handelsvoorraad cocaïne, meerdere mobiele telefoons en cash geld aan.

De verdachte is een bekende van de politie en al meerdere keren veroordeeld voor soortgelijke feiten. Ook heeft burgemeester Lucas Bolsius hem al een last onder dwangsom opgelegd voor het dealen van drugs op straat. Mogelijk dat burgemeester Lucas Bolsius nu aanvullende maatregelen neemt, bijvoorbeeld door de woning van de verdachte tijdelijk te sluiten.

De verdachte wordt later deze week voorgeleid bij een rechter-commissaris waar hij hoort of hij gedurende het onderzoek in voorarrest blijft.