Rotterdam - Dappere dame op leeftijd verjaagt overvallers

Rotterdam - Dappere dame op leeftijd verjaagt overvallers

De politie onderzoekt de poging overval woensdagmiddag op een woning aan de Cornelis Heinrickstraat van een 97 jarige dame uit Rotterdam. Vanmiddag deden drie mannen zich voor als medewerkers van de gemeente en drongen de woning van de vrouw binnen. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 13.00 uur werd bij de vrouw op leeftijd aangebeld. De vrouw deed open, maar had er meteen geen goed gevoel bij. Toen de mannen binnen waren, zette ze het op een gillen.

De drie mannen kozen eieren voor hun geld en vluchtten in een kleine auto richting de Van Wijngaardenlaan. Het gaat om drie jonge licht- tot donkergetinte mannen. Ze waren donker gekleed.


Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met buurtbewoners die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Weet u meer? Neem dan contact op met de politie eenheid Rotterdam via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.


‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’

Te vaak zijn ouderen het doelwit van babbeltrucs en woningovervallen. Criminelen maken misbruik van hun goedgelovigheid en weten met een overtuigende smoes hun woning binnen te komen. Het zorgen voor een veilige en leefbare omgeving voor jong én oud behoort tot ons basiswerk. Dat kunnen we echter niet alleen. Het is belangrijk dat ouderen zelf ook alles doen wat binnen hun mogelijkheid ligt om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een babbeltruc. Om ze daarbij te helpen, is er een campagne gestart ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’. De campagne is gericht op senioren en de mensen in hun naaste omgeving. Het is ook aan buren, kinderen, of verzorgers om ouderen te wijzen op hun kwetsbare positie.

Voor preventietips klik :https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html