Treebeek / Brunssum - Munitie en delen vuurwapen aangetroffen bij doorzoeking vijver Treebeek

Treebeek / Brunssum - Munitie en delen vuurwapen aangetroffen bij doorzoeking vijver Treebeek

Tijdens de zoekactie in een vijver vorige week in Treebeek zijn onderdelen van een vuurwapen en munitie aangetroffen, zo blijkt uit onderzoek. In kader van het lopende onderzoek naar de moord op Sjef Klee in september 1995 werd er door medewerkers van het Landelijk Team OnderwaterZoekingen (LTOZ) samen met de Forensische Opsporing onderzoek gedaan bij een vijver aan de Emmaweg.

De aangetroffen zaken zijn tijdens de zoekactie op dinsdag 2 juli veiliggesteld en vervolgens door technische medewerkers in de afgelopen dagen nader onderzocht. In het laboratorium zal er in de komende periode nader technisch onderzoek worden gedaan om te bekijken welke sporen er nog kunnen worden veiliggesteld. Daarnaast zal er worden gekeken of de aangetroffen goederen verband hebben met de cold case Sjef Klee of mogelijk een ander strafbaar feit. Het onderzoek naar deze voorwerpen is nog niet afgerond.


Tactisch onderzoek

Ook bekijken rechercheurs wat er in de afgelopen jaren sinds september 1995 uit de betreffende vijver is opgevist door (magneet)vissers. Alle meldingen die bij de politie en gemeente bekend zijn worden onderzocht om duidelijk in beeld te krijgen welke zaken er allemaal boven water zijn gehaald.


Zoekactie vijver

De vijver in Treekbeek werd doorzocht omdat het onderzoek in de richting van een mogelijk scenario wees dat daar bewijsmateriaal was terug te vinden dat verder zou helpen in het onderzoek naar de dood van Sjef Klee. Er was een hoop belangstelling voor de zoeking. Niet alleen familie van Sjef, maar ook passanten en de media toonden belangstelling voor de zoekactie van de politie.

Meer informatie over deze zaak is te vinden in het dossier op deze website.