Driebergen, Deest - Aanhoudingen bij busje met 705 kilo illegaal vuurwerk

Driebergen, Deest - Aanhoudingen bij busje met 705 kilo illegaal vuurwerk

De politie heeft zaterdag 30 november op de N322 bij Deest een 37-jarige man uit Landgraaf en een 24-jarige man uit Heerlen aangehouden voor het bezit van 705 kilo illegaal vuurwerk. De politie ontdekte het vuurwerk bij een controle van hun bestelbus.

Landelijke Eenheid

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gaven de bestuurder van het busje omstreeks 09.30 uur een stopteken. Bij de daarop volgende controle zagen de agenten bij het openen van de achterdeur van de bus grote dozen met vuurwerk.


Massaexplosief

Een korte blik op de opschriften van de dozen was voor de agenten genoeg. De mannen weren aangehouden en het vuurwerk werd door een speciaal bedrijf met twee bussen afgevoerd naar een daarvoor bestemde opslaglocatie. In totaal betrof het 25 dozen met professioneel vuurwerk; totaal gewicht 705 kilo. Daarbij een groot aantal mortierbommen; alles bij elkaar massaexplosief. Als er één gaat, gaat alles.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het illegale vuurwerk. De twee verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle