Amsterdam - Bombrief ontbrand bij bedrijf aan de Bijlmerdreef

Rond 12.10 uur vanmiddag is er een bombrief ontbrand bij een bedrijfspand aan de Bijlmerdreef. De politie stelt een onderzoek in en kijkt of er een verband is met eerder aangetroffen bombrieven. De bombrief is gelijkend op eerder aangetroffen brieven.

Tijdens het openen van de brief is deze tot ontbranding gekomen. Hierbij heeft een medewerker van het bedrijf rook ingeademd. De medewerker is nagekeken door de ambulancedienst en heeft gelukkig geen verwondingen of letsel opgelopen.

De recherche stelt in samenwerking met Forensische Opsporing een onderzoek in naar de herkomst van de brief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse geweest voor nader onderzoek, maar trof geen explosieven aan.

 


Kenmerken bombrief

De politie vraagt speciale aandacht voor witte enveloppen met een verdikking, voorzien van twee postzegels en met de geadresseerde op een geprint papierstuk in een geplastificeerd deel van de envelop. Ontvangt u een dergelijke envelop en vertrouwt u de situatie niet, neem dan contact op met de politie. Tot dusverre zijn enkel bedrijven het doelwit geweest van de verstuurde bombrieven. Heeft u andere informatie over deze zaak, laat het ons weten via onderstaande tipformulier of neem contact op met 0900-8844.