Utrecht - Aanhoudingen in onderzoek overval winkel

Utrecht - Aanhoudingen in onderzoek overval winkel

In het onderzoek naar de overval op de Aldi aan de Euterpedreef zijn twee aanhoudingen verricht. Het onderzoek wordt voortgezet.

De winkel werd op zondag 1 december overvallen door drie verdachten. Terwijl één verdachte een medewerker afleidde, verstopten de twee andere verdachten zich in het magazijn van de winkel. Na sluitingstijd bedreigden zij de medewerker met een vuurwapen en eisten ze geld. Het ging om drie jonge, mannelijke verdachten. Zij werden vastgelegd op de beveiligingscamera’s van de winkel.


Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld

Aan deze overval werd aandacht besteed in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld en een oproep gedaan om eventuele informatie met de politie te delen. De media-aandacht en het onderzoek leidden naar de twee verdachten die afzonderlijk van elkaar werden aangehouden op 20 januari en 30 maart. Beide verdachten, inwoners van Utrecht 20 en 17 jaar oud, zitten niet meer vast maar blijven wel verdachten in dit onderzoek.


Onderzoek gaat door

Het onderzoek naar andere betrokken verdachten wordt onverminderd voortgezet. Mochten er nog getuigen zijn die zich niet gemeld hebben of over informatie beschikken die voor het onderzoek van belang kan zijn, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem)

Persbericht overval winkel