Ommen - 57 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen bij man (18) uit Ommen

Ommen - 57 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen bij man (18) uit Ommen

De politie heeft een 18-jarige man uit Ommen aangehouden na de vondst van 57 kilo illegaal vuurwerk in een woning. Ook werden er onder meer balletjespistolen, een luchtdrukpistool en een busje pepperspray aangetroffen.

Dinsdag 20 oktober werd er bij een controle illegaal vuurwerk aangetroffen in het voertuig van de verdachte. Onder meer cobra’s; vuurwerk met de kracht van een handgranaat. Na de aanhouding werd de woning van de verdachte doorzocht waar 57 kilo illegaal vuurwerk en de wapens werden aangetroffen. De 18-jarige man is verhoord en op vrije voeten gesteld in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie (OM).


Ook elders in provincie raak

Deze week was het ook raak in de gemeente Zwartewaterland. Maandag 19 oktober werd een 18-jarige man uit Zwartsluis aangehouden na de vondst van 1000 nitraten en 150 cobra’s in een woning.


Levensgevaarlijk

Illegaal vuurwerk is, in handen van particulieren, levensgevaarlijk en heeft vaker geleid tot ernstige brandschade en vele ongelukken met slachtoffers die ledematen zijn verloren en oog- of gehoorschade hebben opgelopen, waaronder jonge kinderen. Het vervoer van het vuurwerk over de weg en de opslag ervan in woningen creëert bovendien grote veiligheidsrisico's voor anderen.


Hoge prioriteit

Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden worden daarom onverminderd voortgezet. Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar. Op de handel, maar ook op het bezit ervan staat een maximale gevangenisstraf van 6 jaar.


Melden

Mensen die vermoeden dat iemand in hun omgeving illegaal vuurwerk bezit of verhandelt of anderszins informatie hebben over bezit van/handel in illegaal vuurwerk worden opgeroepen de informatie te delen met de politie.

  • Meld bij de politie kan via 0900-8844.
  • Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
  • Online melden kan via deze link.

^SV  2020499025