Amersfoort - Politie zet zoektocht naar verdachten overval opticien Amersfoort door

Amersfoort - Politie zet zoektocht naar verdachten overval opticien Amersfoort door

Vorige week hield de politie een van de verdachten aan voor de gewelddadige overval op een opticien op de Hendrik van Viandenstraat. Deze winkel werd woensdagochtend 15 juni met geweld overvallen. Naar drie andere verdachten wordt nog gezocht. De politie hoopt dat het vrijgeven van beelden helpt om nieuwe informatie boven water te krijgen.

Omstreeks 10.00 uur op woensdag 15 juni kwamen vier daders het pand binnen en bedreigden de eigenaar met een wapen. Hierna vluchtten de daders er met de buit vandoor op – in eerste instantie – twee scooters. Al snel werd een scooter achtergelaten. Drie van de verdachten zijn op de andere scooter gevlucht en een vierde verdachte is te voet gevlucht. Ze gingen allemaal richting Euterpeplein.

Helpt u mee?
Eerder riepen we getuigen al op om zich te melden. Naar aanleiding van deze oproep en rechercheonderzoek is op 16 juni een 15-jarige verdachte aangehouden. De politie is nog op zoek naar getuigen die de overige drie verdachten en/of de scooter (her)kennen. Hieronder worden enkele screenshots getoond ter herkenning. Opvallend is dat enkele kappen van de scooter missen. In verband met het onderzoek zijn delen van de foto’s geblurred.

Meld het ons
Herkent u de scooter of kent u de verdachten? Mocht u meer informatie hebben, dan kunt u contact opnemen met 0900-8844. Doet u dit liever anoniem? Dat kan via 0800-7000. Mocht u beelden hebben, dan kunt u deze via onderstaande link uploaden.