Maarsbergen - Tweede aanhouding voor woningoverval in Maarsbergen

Maarsbergen - Tweede aanhouding voor woningoverval in Maarsbergen

Maandagavond 30 januari rond 20:00 uur had de bewoner aan de Griftsdijk een afspraak. De dame in kwestie kwam het erf op en werd binnengelaten. Niet veel later liep de dame even weg om te roken, maar kwam vervolgens terug met een jongeman. Beiden mishandelden de man en wisten ze voor meer dan honderden euro’s aan contanten mee te nemen.

Mishandeling
Nadat de dame terugkwam van het roken, liep ze de woonkamer in met een jongeman. Beiden bedreigden de man ernstig en eisten dat de bewoner geld over zou maken. Nadat de man aangaf niet te weten hoe hij dat moest doen, dreigde de jongeman met een honkbalknuppel. De man werd op meerdere delen van zijn lichaam geraakt. De bewoner van het huis werd van kamer naar kamer meegenomen, waar hij alle gordijnen moest sluiten. Op een goed moment wist de bewoner te ontsnappen naar zijn buren, waar hij de politie belde. De politie wist kort na het incident een 18-jarige vrouw in Amersfoort aan te houden.

Tweede aanhouding
Na intensief recherchewerk, waaronder het uitlezen van gegevensdragers en het verwerken van allerlei informatie en tips, heeft de politie gisteren, maandag 1 mei, een 23-jarige man in zijn huis aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij deze woningoverval. Wat zijn exacte rol is geweest wordt verder onderzocht.

Sluiting onderzoek
Met deze tweede aanhouding sluit de politie het onderzoek. De recherche dankt iedereen voor het meedenken en het geven van informatie. Door al deze informatie heeft de politie de juiste verdachten weten te achterhalen.

Bel direct 112
Zie jij iets verdachts? Twijfel dan niet en bel direct 112. Zo wordt de kans vergroot om daders op heterdaad aan te houden.