Nieuwegein - Verkoop drone loopt uit op beroving

Nieuwegein - Verkoop drone loopt uit op beroving

Op maandagavond 11 november is kort na 23.00 uur een 23-jarige inwoner van Arnhem in Nieuwegein beroofd. De man had via sociale media een afspraak gemaakt om zijn drone te verkopen. In plaats van een welwillende koper werd hij echter op het afgesproken adres in Nieuwegein beroofd. De politie is een onderzoek gestart.

Midden-Nederland

De Arnhemmer was samen met een vriend naar de Muiderschans in Nieuwegein gereisd om daar zijn drone te verkopen aan iemand met wie hij via sociale media contact had gekregen. Nadat de mannen waren binnengelaten in een woning door de kennelijke koper, bleek er plotseling nog een tweede man aldaar aanwezig. Deze man dreigde met een mes. Zowel deze man als de kennelijke koper beroofden de twee slachtoffers van de drone en andere goederen. Hierna renden zijn via de achterzijde de woning uit. De slachtoffers hebben zich na de beroving direct bij de politie gemeld.

Van de twee daders zijn summiere signalementen bekend.

De 1e dader is de man die de deur opende voor de slachtoffers, hij zag er als volgt uit:

  • Lengte: 1.75 m lang
  • Blauwe trui met een capuchon
  • Spijkerbroek

De 2e dader is de man die in de woning dreigde met een mes, hij zag er als volgt uit:

  • Lengte: 1.70 m lang
  • Donker, kort haar
  • Donkere huidskleur
  • Grote, zwarte jas

Getuige?
De recherche onderzoekt de zaak en wil graag spreken met getuigen van dit misdrijf. Mogelijk heeft u een of beide daders de bewuste avond gezien of heeft u andere informatie die kan helpen om deze zaak op te lossen. Bel de politie via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000. Ook kunt u een tip doorgeven via het onderstaande tipformulier.