Rottterdam - Zes aanhoudingen bij ANPR-controle politie en Belastingdienst

Rottterdam - Zes aanhoudingen bij ANPR-controle politie en Belastingdienst

De politie en de Belastingdienst sloegen de handen ineen en hielden vrijdag 29 november een actie op het Noordplein in Rotterdam. Een taser, boksbeugel, meerdere messen, drugs en een gestolen scooter. Tijdens een controleactie van de politie en de Belastingdienst kwamen verschillende strafbare feiten aan het licht.

Beeld: stockfoto politie

Zes mensen werden aangehouden voor o.a. verboden wapenbezig en drugs. De Belastingdienst nam zeven auto’s in beslag en inde 20.000 euro aan belastingschulden. Ook werden bekeuringen uitgedeeld voor verkeersovertredingen, zoals door rood rijden en het vasthouden van een mobiele telefoon op de fiets.


ANPR

Tijdens de actie werd onder andere gebruik gemaakt van een ANPR-camera. Deze scant kentektens van passerende voertuigen, leest deze uit en geeft een signaal als de eigenaar of auto geregistreerd staat voor bijvoorbeeld een openstaande boete, omdat de eigenaar gezocht wordt of om een andere manier bekend is bij de politie. Door het gebruik van de ANPR camera wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.